Gezond eten is belangrijk. Maar vaak hebben we geen idee welke reis ons voedsel heeft afgelegd voordat het daadwerkelijk op ons bord ligt. In het Gelderse Wenum-Wiesel is het motto: wat je dichtbij haalt, is lekker en duurzaam.
Nederlandse huishoudens kunnen gemiddeld 41 kilo voedsel per persoon per jaar besparen door minder voedsel weg te gooien. In de Verspillingsvrije week staat deze uitdaging centraal. Doe mee aan de verspillingsvrije activiteiten!
De oosterling benoemt op tamelijk eenvoudige wijze wat zij of hij ziet. Voor de nieuwe plattelanders is dit goed te volgen. Sterker nog: onze Nedersaksische taal is direct, duidelijk en toch ook wel genuanceerd.
Voor onze pagina 'Hebbedingen' in Naober krijgen we soms de meest fantastische dingen gemaild. Zoals deze prachtige designkraan van Settimelli. Wat een eye-catcher in de keuken!
Dit najaar start voor de tweede keer het programma IVN Gastheer van het Landschap in Apeldoorn, waarin ondernemers meer leren over het landschap van Apeldoorn en omgeving.
Edwin Giesbers heeft een boek gemaakt over macrofotografie. In maar liefst 208 pagina’s komen allerlei onderwerpen aan bod. In dit boek neemt Giesbers je mee in deze wereld van het kleine en vaak verborgene.
Zeven ver opengesperde bekjes van jonge boerenzwaluwen in één nest! Dat krijgt Arend J. Heideman in zijn Achterhoekse boerderij, waar hij deze geliefde vogels al vele jaren intensief volgt, vrijwel zeker nooit meer in beeld.
Wat betekent: wat sas as does was kans? Die vraag stelden wij onze lezers in de Zomereditie van Naober. En dat antwoord had u nog van ons tegoed, evenals de namen van de drie prijswinnaars die het juiste antwoord opstuurden.
Het klaverplantje is van oudsher het symbool voor geluk. Maar wist je dat het plantje nog meer in zijn mars heeft? Kruiden als klaver in ons grasland zijn goed voor de bodem én ze kunnen beter tegen droogte.