Vanaf eind april begint het nieuwe bloeiseizoen voor de geranium. Deze vrolijke zomerbloeier zorgt tot diep in het najaar voor kleur en geur op het balkon of terras. Geraniums zijn zeer geschikt om in potten en bakken te planten.
Olivier salade met ei, ofwel Russische salade. De salade is vernoemd naar Lucien Olivier, eigenaar van restaurant ‘Hermitage’ in Moskou. De salade is heerlijk in al zijn eenvoud en misstaat niet op de Paastafel.
Eieren bereiden, dat is toch heel makkelijk!? Een eitje koken of bakken kan (bijna) iedereen. Maar toch zijn er ook heel wat bereidingen met eieren die veel mensen fout doen. Met Pasen in aantocht geven wij tips.
Heb jij al bladluizen gespot? Geen paniek. Ze zorgen namelijk voor heel wat leven. Om ze beter te leren kennen lanceert Velt de bladluizenbingo. ‘Het is een leuke en leerrijke bezigheid’, zegt tuinspecialiste Yacine Ryckebusch.
Morgen begint het NK Tegelwippen en gaan tientallen gemeenten de strijd aan om zoveel mogelijk tegels te verruilen voor groen. Goed voor de biodiversiteit in de stad, maar ook in de strijd tegen hittestress en waterproblemen.
Ribeye met pompoen & oesterzwam; een recept van Eric van Det, chef en BBQ-specialist van Roost Buitenkoken.
Nu eens een keer niet de combinatie van vlees met hartig maar vis. Zalm op bladerdeeg, een hoofdgerecht voor vier personen.
Een heerlijk, op Achterhoekse leest geschoeid, voorgerecht. Naegelholt is gedroogd rundvlees, waarvoor de slager meestal de ‘muis’ gebruikt.
Rianne en Dennis Weerink wonen met hun dochters in een bijzonder schuurhuis in het buitengebied van het Twentse Geesteren. Dennis ontwierp ‘Het Kleine Krikhaar’ zelf. Ook de plek is speciaal: Rianne groeide op aan de overkant.