Met dit kookboek maak je een reis door het rijke culinaire erfgoed van Gelderland. Op het ritme van de seizoenen ontdek je 700 jaar eetcultuur op kastelen en landgoederen. Met authentieke recepten voor een deftige maaltijd thuis.
Gerrit Wildenbeest gaat in Een schone erfenis is u geworden terug naar de verdwenen wereld uit zijn jeugd. Karnemelkse saus uit moeders keuken, het geruststellende gerammel van koeien aan de vassels op de deale.
Een bonbon van gerookte zalm, een recept van Jan Welling uit Wijchen uit de culinaire nalatenschap van een illuster gezelschap: de Potten- en Pannenclub.
Doo’t zelf: Snoeien & Schikken. Bloembindster Henrieke Lankveld ging maakte drie stoere lentecreaties
Schorseneren, ook wel keukenmeidenverdriet genoemd. Ze lijken op asperges en smaken nootachtig en zijn net als asperges ook zacht. Ze zijn wat steviger en hebben geen draden zoals asperges kunnen hebben. Klik hier voor een recept.
Als de vorst er overheen is geweest, is boerenkool het allerlekkerste! Daarom mag deze klassieke Hollandse stamppot niet ontbreken op het wintermenu. Bekijk ook de heerlijke recepten met andere boerenkool variaties.
Over de vrijwel vergeten schrijver D.M. Maaldrink (1851-1891) verschijnt een boek. Geboren in de pastorie van het Achterhoekse Geesteren en jong overleden in Twello. Zijn novelle ‘Kanienenköpken’ is ook opgenomen in het boek.
Bij Cavallo Keukens tref je kasten, badkamermeubels en keukens van absolute topkwaliteit. Om aan deze kwaliteit te kunnen blijven voldoen zoekt Cavallo een vakbekwame keuken- en interieurbouwer. www.cavallokeukens.nl.
Soms zijn de makkelijkste dingen, de lekkerste dingen! Fruit met volle grillsmaak, zoete caramel & chocolade. Lekker als toetje, maar ook heerlijk als ontbijt of brunch!