Streekproducten; Lekker, ambachtelijk, puur en met passie gemaakt.
Zes eeuwen oud is het prachtige boerenerf van de familie Reef in Twekkelo. Er is een rustpunt (voor thee of koffie) en een pluktuin. De boerderijwinkel heeft een breed assortiment. Deze zomer komt daar verse groenten bij!
Het is een groot succes. Klanten op de boerderij van Marcel en Marloes Vrielink in Deurningen tappen hun melk rechtstreeks uit de melktank. Direct van de koe. Verser kan bijna niet.
De lekkerste kazen van versboerderij Daalwiek gaan tot ver buiten de Achterhoek naar de consumenten. "We hebben klanten uit Doesburg maar ook uit Hengelo (Twente)", vertelt Arjan Daalwijk in het prachtige Gelderse Geesteren trots.
Heerlijke appels en peren onder meer van de rassen Elstar, Golden Delicious, Rode Goudreinette, Jonagold, Wellant, Conference en GieserWildeman. Ze worden allemaal geteeld in de boomgaard in het prachtige Gelderse Overasselt.
Alleen biologische meststoffen en absoluut geen bestrijdingsmiddelen gebruiken de medewerkers van de boerderij Earpel (aardappel) Enzoo even buiten Haaksbergen. Susanne en Henk Bouwhuis hebben grootse plannen voor de komende jaren
Een plek waar mensen graag naar toe gaan, is landwinkel De Zandroos bij Druten aan de Waal. "Als onze bezoekers zich welkom voelen en het naar hun zin hebben, dan ben ik daar trots op", zegt Christel van der Zandt.
Honderden klanten stromen elke week weer naar de prachtige landwinkel De Diervoort van Theo en Ine Hopman aan de rand van Nijmegen. Ze komen vooral voor de lekkere, ambachtelijk gemaakte kazen die zij er aanbieden.
Met het aanmaken van een What´s app groepje begon het echtpaar Judith en Herbert Stamsnijder heel voorzichtig met de verkoop van vlees vanaf het eigen erf aan consumenten. Het resultaat is verbluffend.
De lekkerste zuivel komt misschien wel uit het prachtige Raalte in Salland, van zuivelboerderij De Knapenvelder. Yvonne Tuten die vaak achter de toonbank van de landwinkel staat, ziet in elk geval het aantal klanten fors groeien.